Ga terug
+ servings
adolfina koekjes in een ondiepe glazen schaal
Afdrukken

Adolfina Koekjes

Surinaamse Adolfina koekjes zijn lekkere koekjes met een pinda en sukade topping. Adolfina koekjes zijn super makkelijk om zelf te maken.
Type Koekjes
Keuken Surinaams
Trefwoord surinaams eten, surinaams recept, surinaamse koekjes
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 40 koekjes
calorieën 111kcal

Ingrediënten

Deeg

  • 100 g poedersuiker
  • 250 g patent-bloem
  • 180 g boter
  • 1 ei

Topping

  • 50 g poedersuiker
  • 250 g ongezouten, geroosterde pinda's
  • 50 g sukade in stukjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kneed een soepel deeg van de bloem, poedersuiker en boter in een kom, of op je werkblad.
  • Neem een stuk bakpapier en plaats het op het deeg. Gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 20 x 30 cm en 0,5 cm dik. Klop een eitje los en bestrijk het deeg met wat ei.
  • Voeg de rest van het ei toe aan de ingrediënten voor de topping (sukade, pinda's en poedersuiker). Meng alles in een kom goed door tot alle sukade en pinda's een laagje hebben. 
  • Verspreid het pinda mengsel over het deeg. Neem een stuk bakpapier en plaats het op de topping. Gebruik een deegroller om de topping enigszins in het deeg te rollen. 
  • Neem een mes en snij vierkante koekjes uit. Plaats de uitgesneden koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Notities

  • De voedingswaarde van dit recept is op basis van de ingrediënten en kookinstructies uit het recept en gebaseerd op een statistisch gemiddelde. De exacte voedingswaarde kan altijd variëren afhankelijk van de gebruikte ingrediënten, etc.

Voedingswaarde

Caloriën: 111kcal | Carbohydrates: 10g | Eiwitten: 2g | Fat: 6g | Transvet: 2g | Cholesterol: 13mg | Natrium: 77mg | Kalium: 50mg | Sugar: 4g | Vitamine A: 120IU | Calcium: 6mg | Ijzer: 0.5mg