Over


Hallo en welkom op mijn website, mijn naam is Rachel en voor mij is koken en bakken iets dat me in contact brengt met mijn “roots”, mijn afkomst. Ik ben dol op bakken en sinds ik een klein meisje was, wilde ik iets doen met mijn liefde voor bakken. Ik begon een bakblog met de naam Cakies om al mijn bakavonturen bij te houden en een online dagboek bij te houden van al mijn recepten zodat anderen er ook van kunnen genieten.

Cakies richt zich echter alleen op bakrecepten en ik hou ook van koken en ben vooral geïnteresseerd in het koken van gerechten uit mijn roots. Ik ben geboren en getogen in Nederland en heb daardoor invloeden uit de Nederlandse keuken meegekregen. Naast geboren en getogen te zijn in Nederland, heb ik ook Nederlandse voorouders die helemaal teruggaan tot de jaren 1600, waaronder verschillende voorouders die bakkers waren. Mijn belangrijkste roots zijn echter Surinaams, mijn vader en al mijn grootouders zijn geboren in Suriname, mijn moeder is geboren op Aruba (Nederlands Caribisch gebied) waar haar ouders naartoe zijn verhuisd vanuit Suriname. Wat betekent dat ik ook Aruba en Caribisch Nederland deels als mijn roots beschouw.

Recepten die nooit mogen worden vergeten

Ik ben een aantal jaar geleden een van mijn oma’s verloren op 103-jarige leeftijd. Gelukkig had ik verschillende van haar recepten opgeschreven voordat ze stierf. Ik heb momenteel nog één oma die 95 jaar oud is (terwijl ik dit in 2019 schrijf) die nog steeds kookt en bakt! Ik zie echter dat ze ouder wordt en ik wil zoveel mogelijk van haar leren als het gaat om koken en bakken, terwijl ze me dit nog steeds kan leren. Dus de laatste paar jaar heb ik aantekeningen gemaakt en zoveel mogelijk bij haar in de leer gegaan.

RootzRecepten is een plek voor mij om recepten uit mijn roots, mijn afkomst, mijn familie te delen. Ik wil hier alle recepten opschrijven die we nooit moge vergeten.

De belangrijkste focus van de recepten op deze website zullen recepten uit de Surinaamse en Nederlandse keuken zijn, evenals de Nederlandse Caribische keuken, want daar ben ik het meest mee beïnvloed. Dat gezegd hebbende, je zult hier waarschijnlijk ook recepten vinden die uit andere keukens komen, omdat ze deel uitmaken van de Nederlandse cultuur, zoals de Indonesische keuken. Je zult merken dat mijn website een smeltkroes van recepten uit mijn afkomst zal zijn.

Ik hoop dat je van mijn recepten zult genieten en dat sommige zelfs leuke herinneringen voor je oproepen.


Home