Pluk de blaadjes van de Klaroen van de steeltjes af en was de blaadjes. Als je jonge, klaroen hebt met dunne steeltjes dan kan je de steeltjes fijnsnijden en gebruiken. Als je grotere, klaroen hebt met dikke stelen dan kan je beter alleen de blaadjes gebruiken.
Snijd de ui en knoflook fijn. Als je een pepertje gebruikt snijd deze dan ook fijn.
Fruit de ui, knoflook (eventueel de peper) en de trassi in de boter of olie.
Voeg de klaroen toe en blijf dit roerbakken tot er vocht begint los te laten en de klaroen is geslonken. Doe het vuur hoger en kook het vocht op. Als vocht is opgekookt is de klaroen klaar.
Maak af met wat peper en zout naar smaak.
Notities
Klaroen wordt na het koken altijd aanzienlijk kleiner, je houdt ongeveer de helft over (1 kilo verse klaroen is dus ongeveer 500 gram klaargemaakte klaroen).
Trassi voegt een extra dimensie en smaakdiepte aan het gerecht toe. Als je echter geen garnalenpasta kunt vinden, kan je deze weglaten. Gebruik eventueel een eetlepel vissaus om het gerecht wat meer diepte te geven.
Dit recept is geschikt voor 2-4 personen, afhankelijk van hoe grote porties worden geserveerd en wat je met verder bij het gerecht eet.
Extra:
De voedingswaarde van dit recept is op basis van de ingrediënten en kookinstructies uit het recept en gebaseerd op een statistisch gemiddelde. De exacte voedingswaarde kan altijd variëren afhankelijk van de gebruikte ingrediënten, etc.